Tuesday, November 6, 2012

another 40days to go

dap dip dup!...masa sangat pantas...xtao nk ckp apa..alot of thing need to settle..perasaan time nie...mmm...really miss my father...alfatihah to my lovely father..semoga allah menempatkan arwah di tempat orang yang di sayangi nya..amin...bagi bakal pengantin yang mempunyai ayah..mesti ayah diorg yg tolong settle kan..mmm..so, sesiapa yang masih mempunyai ayah dan ibu tu..hargai lah mereka sebelum terlambat..tanpa mereka..tiada kita di dunia ini...aku rasa muka aku hari ni mcm pelik je...mcm bengkak je..tp xtao apa..ada yg x kena ker?huhuhu...hopefully semua ok lah...aminn..

Friday, October 19, 2012

alhamdulillah

syukur ya Allah atas segalanya...semoga engkau permudah kan perjalanan ini..aminn.... counting the day..:-)..perasaan time nie...fush!...susah nk ckp..byk benda yg bermain di minda...alot of thing need to do!..pening2 pun ada....agaknya mcm ni perasaan semua bakal pengantin ek?..huhuhu....keep on cool...hahaha...cool ker?harap2 semua berjalan dengan lancar..aminnn...now looking design for baju akad nikah..huhuhu...nk yg simple, nice but gojes...hihihi

Friday, October 5, 2012

Adam dan Hawa

eh lama x update blog..bz skit skrg nie..hihihi...korang layan x cite adam dan hawa...best kan?...cerita ni byk memberi pengajaran kepada kita semua...terutama time siti hawa n adam di mekah...klu korang ada masa..tgk lah cerita tu...sy dowlod dekat cerita master...senang..lg pun rumah xde mustika HD...hihi..antara doa yg aku suka....Ya Allah kau buka lah pintu-pintu rahmat mu...Aminn..semoga Allah membuka pintu rahmat kita semua...

Monday, August 6, 2012

shopim raya

shopim time!...really luv this situation..lov it so much!!!..hahaha...first day ...going to one utama...pening giler lew...but enjoy...beli barang untuk my family n me..hope they all happy with their lovely stuff..hihihihi... second day...went to sunway pyramid..sales is every where..huhuhu...looking stuff for my lovely mum n kemeja for me..hahaha... x boleh lama-lama dekat sunway cz my flight kul 8.10 pm..kul 6.30 pm terus ke subang airport..berbuka dlm kereta cz no parking..dush!...

Saturday, July 21, 2012

RAMADHAN 1433H

alhamdulillah...bertemu lagi ramadhan tahun nie...syukur ya Allah kerana memberi kesempatan kepada kami semua untuk bertemu dengan bulan yang penuh keberkatan..semoga ramadhan kali ini menjadi lebih baik dari ramadhan yang sebelumnya.. bila bulan puasa nie..mesti macam3 juadah yg terbayang kan?perh..semua sedap2. jgn lupa solat terawih ok?hihihi...selamat berpuasa n jgn lupa sahur...bulan puasa jugak adalah bulan diet..so sape yg nak kurus tu..grab lah peluang yg ada ni sambil mendekatkan diri kepada Allah

Wednesday, May 16, 2012

my phone

adoiii..my phone rosak pulak...besok baru boleh pegi amik dekat kedai...sob sob..satu hari witout hpone...fell so free..hihihi.. korang pernah x, hidup tanpa handphone? hihihi..rasa mcm zaman dulu kala..hihihi..dimana zaman talian tetap sahaja..best tau...

Sunday, May 6, 2012

bunga tisu

test3...jeng..jeng..jeng...taraaaaaaaa..... bunga tisu..hihihihi..ok x?hihihihi

Wednesday, May 2, 2012

mei 2012

welcome may 2012..yuhuuuuuuuuuuuuuuuuuu.... welcome to kuantan..hihii..dah lama x sampai sni...kuantan semakin membangun...byk shoping mall ..hihi..sehari di kuantan... org ckp shoping mall yg best dekat kuantan adalah east cost mall..so kami ke sana lew..hihihi..ok lah jugak shoping mall nie..byk restoran yg best2 dekat sini...dlm byk3 restoran, kami memmilih restoran johnny....steamboat lah..hihihi..kami sanggup menunggu utk makan disitu wpun terpaksa menunggu about 10 minit utk dpt meja..huhuhu..betapa hebat penangan johnny nie..hihihihi... destinasi ke dua megamall lah puloks..hihihi...alang dah smpai kan?sementara ada masa lg..jalan3 lah...for me..mega mall more happening from east cost mall..org lg ramai dekat sni..huhuhu...

Sunday, April 29, 2012

@muzium terengganu, losong

jenjalan dekat muzium with my lovey younger sis!!!..mood: semestinya enjoy!..hihihi...dah lama x datang sini...tempat yg sangat cantik..bila sampai sana, ramai jugak yg tgh shooting..hihihi...penat jalan wooo..besau jugak muzium nie...

Thursday, April 12, 2012

semalam hari ini dan besok

tik tok tik tok..masa berlalu dengan pantas tanpa berhenti..pejam celik dah masuk bulan april.. ishhhhhhhhh..mata ni masih segar dan tiada tanda untuk tidor..ku melihat jam di atas meja kecil menunjukkan dah pukul 2pagi...wahai mata...cepat lah tidor..besok aku perlu kerja..kerja di pejabat yang semakin bertimbun-timbun..alangkah seronoknya seandainya aku dapat bercuti..berada di sebuah pulau yang sangat cantik..pasir pantai bak mutiara..air pantai yang menghijau...perh!!!..bestnya angan-anganku ini..

kringggggggggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!..jam ku berbunyi mengejutkan aku dari tidor..dah pukul 6.15 pagi..dengan mata yang masih lagi berat..aku mencapai tuala menuju ke bilik air untuk menunaikan kewajipan aku sebagai orang islam iaitu sembahyang subuh...mak aku selalu berkata..sesiapa yang tidak sembahyang subuh diibarat kan orang yang tiada kepala...aku tidak mahu berada didalam golongan tersebut..sebelum melangkah keluar dari bilik..aku membelek diri ku didepan cermin..mmm...semua in good condition...aku mencalitkan lipstik loreal
kegemaran ku.menampakkan wajah ku yang lebih ceria..lalu aku mencapai handbag kesayanganku.. aku menghidupkan kereta kecil ku yang berwarna hitam..jarak rumahku dengan ofis ada dalam 20 minit sahaja waktu pagi..sambil membawa kereta..aku menyanyikan lagu kegemarankku cahayan cinta by siti nurhaliza...lirik dalam lagu ini sangat puitis...jam 8 pagi aku selamat ke ofis kesayangan ku..hihihi..adakah aku tergolong dalam golongan yang rajin bekerja?tepuk dada tanya selera..hihihi..pagi ni nak makan apa yea?...aku dalam proses diet..so makan pun kena lah berpada-pada.waktu makan aku adalah jam 9 pagi..bila sampai waktu makan..aku dengan kengkawan aku akan berlenggang-lenggang menuju ke kedai makan..semua kedai makan area opis aku,kami jelajah untuk memenuhi selera makan..tiba-tiba aku mendapat satu message dari seseorang..'assalam..boleh berkenalan?'..adoiiiiiiiii..sape pulak main3 dengan aku nie?mesti ada kengkawan aku yang cuba mainkan aku ni..almaklumlah aku ni belum berkahwin lagi...adakah aku termasuk dalam kategori andartu???..berapa umur untuk dalam kategori tu???..hush!..aku pun xtao...ya allah..kau cepatkan lah jodoh aku nie..umurku dah masuk 3 series..dah tua aku ni yea...mmmm..masa berlalu sangat pantas..selalu mengejar kita..

Jam menunjukkan pukul 5 petang..waktu ditunggu telah tiba...jom pulang kata erma kepada aku...jom!!..aku mengemas bilik ku sambil menyanyi..aku terus menuju ke kereta ku..tiba-tiba aku terlihat kelibat sesorang yang pernah bertahkta dihati ini suatu ketika dulu...ahhh..maybe pelanduk dua serupa..tidak mungkin dia??...buat apa dikenang orang yang pernah menyakiti hatimu..bak kata rossa..hati ini telah kau sakiti..aku membawa kereta ku menuju kerumah sewaku..sampai dirumah..semua teman serumah aku..masih belum pulang...ni yang malas hidup bujang nie..always alone..nak makan apa yea malam nie??...megi pun sodap!..

Lambat betul hujung bulan nie.banyak benda hendak kena beli nie...dan setiap hujung bulan..destinasi utama aku adalah balik kampung..oh..oh... balik kampung!!!!...terbayang-bayang wajah yang tersayang..hati kecilku terasa rindu sangat dekat kedua ibu bapa kesayanganku...tanpa mereka...siapalah aku...walaupun aku bukan lahir dalam golongan keluarga yang kaya..tapi aku dapat merasai nikmat keluarga bahagia..seronoknya kalau aku dah mempunyai keluarga sendiri..tapi??..ada ker yang sudi jadikan aku isteri dia...mesti ada..jodoh pertemuankan dah ditetapkan oleh Allah.. esok dh 25 hb...gaji lew..apa lg...balik kg...x sabar nk balik kg hari sabtu nie...kali ni amik cuti lah...so hari rabu baru masuk opis..tanpa ku sedari..ada senyuman munggil terukir dibibir ku...tiba-tiba amy menepuk bahu aku sambil berkata." apa yang engkau angankan tu?" hahahaha....sambil tersenyum malu..aku melangkah keluar dari opis.....

Tuesday, April 10, 2012

Astrid - Tentang Rasa [With Lyrics]

tetiba je suka lagu nie..jgn lupa layan tau...:-) ...

Sunday, April 1, 2012

April 2012

April fool..hihihi...adoi2...misi mencari paper beg goreng pisang..mana mao cari yea..nk cari yg murah2 aje...x mao yg mahal3...jgn membazir..selagi boleh jimat...kita jimat..betul x?hihihi..duit kan susah dicari,,ngeee...hihihi...nanti try usaha dekat mydin mall..kikiki..opst...
berbaloi...paper beg brown size 5S only rm3.20 for 100pcs..hihihi..berbaloi2...sgt jimat kan?...just need to deco jer...mmmmm..any idea?tq

Sunday, March 4, 2012

Mac 2012

yuhuhuhuhu...mac already!..wakakaka..byk benda x settle lg nie..haiyooo...mmm...wat should i do?hihihihi...my answer: just smile..kikiki...hepi besday to my little sis bibi n me..hihihi..

Friday, February 3, 2012

FEBRUARI 2012

masa yang sgt cepat dan pantas.. aktiviti hari ini..pegi jalan3 dekat festival pelamin dekat TTC..semua pelamin yg ada semua cantik3...pening3 nak pilih yg mcm mane?hihihihi...festival mcm ni sgt bagus tau..cz kita dpt cari idea..hihihi....

Thursday, January 12, 2012

2012

salam n selamat tahun baru semua..welcome to 2012..my age?huhuhu..almost 30 years old..tq allah...so apa plan korang?..mmmm..i tau..mesti nak clear semua impian kan?same with me...skrg ni tv3 sedang menyiarkan drama gemersik rindu...apatasi novel..best jugak layan drama..so setiap pukul 7 mesti aku terpacak depan tv..hihihi..esok i ada exam SPA untuk kali yg ke berapa...i pun x sure..tp rasa mcm dah byk kali dah attend..tp asyik gagal jer..huhuhu...i pun xsure betul ke x petua from my friend..klu xtao nak jwb biarkan kosong...jgn tembak..what say u?hihihihi